1. Основен ремонт на бани в София

2. Двуседмичен срок за изпълнението на ремонта на банята

3. В офертата се включват труда и материалите за ремонта

4. Гаранция от две година за ремонта на банята

5. Договор между Клиента и Изпълнителя по съответния ремонт на баня

6. Безплатен окачен таван с лед луни при основен ремонт на баня

Ще опиша как протича един ремонт на баня, като се надявам да намерите отговорите на въпросите си в този сайт, опитвайки се да Ви бъде максимално полезен, изяснителен и да Ви помогне в търсенето на добър майстор за ремонт на баня в София.

Ремонтите на бани в този в момент се делят на два основни типа – ремонт на баня в панелно жилище, стари кооперации и довършителни дейности по ремонт на баня в ново строителство.

Ремонтът на баня в панелен блок излиза по – скъпо, защото: трябва да се къртят старите плочки, трябва да се сменя водопровода, трябва да се изправят стените след къртенето. 

Довършването на баня в нов строеж включва: ако стените са прави и има качествена работа от строителя, започване на лепене на плочки по стени и под, монтаж на мивка, душ, тоалетна и други аксесоари. При желание окачен таван.

Предлагани от нас услуги

 • Къртене, чистене, извозване
 • Водопровод и канализация
 • Отопление
 • Електричество
 • Замазки
 • Шпакловки
 • Гипсокартон
 • Лепене на фаянс и теракот
 • Монтаж на дограма
 • Топлоизолация
 • Ремонт на баня
 • Груб строеж
 • Интериорен дизайн

Последно започнат ремонт на баня -08.03.2024 г. Разгледайте.

Последно завършен ремонт на баня – 07.03.2024 г. Разгледайте.

С грижа за нашите Клиенти, предлагаме нов бонус от ноември месец 2021 г. до 01.08.2022 г. При всеки основен ремонт на баня, Клиента получава БЕЗПЛАТЕН ОКАЧЕН ТАВАН с луни. Това включва :
 
1. Доставка и качване на нужните материали за окачения таван.
2. Почистване на стария таван и монтаж на профилите.
3. Монтаж на влагоустойчив картон.
4. Шпакловки с лента по снадките на картона.
5. Фина шпакловка по целия таван.
6. Шкурене на тавана.
7. Грундиране на тавана преди боядисване.
8. Боядисване с висок клас латекс.
9. Монтаж на две модерни лед лампи. Те също са от нас.
10. Силиконизиране и обработка на ъглите.
Безплатен таван в кв. Люлин 2
Безплатен окачен таван в кв. Надежда 1
Бонус таван с луни в кв. Гевгелийски
Бонус таван в кв. Люлин 3
Безплатен таван в кв. Яворов
Бонус окачен таван в кв. Подуене
Предишна
Следваща

Как протича процесът:

След обаждане от страна на Клиента се уговаряме за оглед на помещението, което ще се ремонтира. По време на огледа се изясняват всички подробности свързани с работния процес, Клиента казва своите идеи, коментира се дали има възможност те да бъдат реализирани. Взимат се точни размери. След това изготвям оферта и я изпращам. Ако Клиентът е съгласен с цената се сключва договор и се насрочва дата за започване на работа.

1. Къртене, изнасяне, извозване.

2. ВиК

3. Електрическа инсталация

4. Изправяне стени и замазка на подове.

5. Лепене на плочки по стени и подове.

6. Монтаж на всичко по баня.

7. Монтаж на таван.

1. Къртене, изнасяне, извозване – обикновено този процес отнема от един до три дни. Започва се с демонтаж на мивка, тоалетна, душ, бойлер от нашата бригада за ремонт на баня. Най-добрият случай е, когато се свалят плочките по стените и пода. Под плочките в панелните жилища има лепило, което също е добре да се отстрани. Под плочките в старите тухлени кооперации има мазилка, която понякога достига до 7-8 см и е доста ронлива. Тя също трябва да се премахне, докато се стигне до здрава основа. Повече време отнема къртенето на ваните от бетон и свалянето на нивото на пода. Има обекти на които се налага да се съборят и целите стени на банята, защото тези стени са в много лошо, клатещо се състояние, и е невъзможно работата върху тях. След това се изграждат нови стени от Ytong или от картон. Имал съм и случаи, в които клиентът желае банята да стане по-голяма, като тогава също се налага къртене на стена и уширяване на мокрото помещение. В етапа на къртенето се маха и касата на врата.

2. ВиК – подмяната на ВиК системата може да отнеме ден-два. Има обекти, които вече са подменена водна система, но пак е необходимо частично преправяне на нея, в съответствие с къртенето, изправянето на стените и новите неща за монтиране, като мивка, душ, тоалетна. Желателно е като се свалят плочките, да се подмени и цялото ВиК по хоризонталата и изкарване на новите точки. Смяната на ВиК в пода също е препоръчителна, а ако банята има само един сифон в средата, а в новия проект е положен втори сифон под душа, тогава смяната на всичко в пода е просто наложително. Старите коопераци имат каменинови тръби, които са на доста десетилетия и винаги препоръчвам тяхната
подмяна. Ако не са Ви сменени вертикалните тръби, и комшиите са любезни и нямат нищо против да се включите при тях с новите Ви, тогава е много добре да се сменят и вертикалите. Погдотовката за монтаж на бойлер също се прави на този етап. Също така и включването на пералнята, която обикновено хората я изнасят в коридора в гардероб. Окачената тоалетна, окачения душ, хигиенната слушалка – те също се монтират на този етап, защото техните конструкции биват оформяни с картон.

3. Електрическа инсталация – отнема един ден. В нея се пускат нови кабели за луните, които се слагат в окачения таван, нов кабел за шкаф-огледалото над мивката/ ако има лампа на него/ или от модерните огледала с лампа в тях. Ако ще се монтира бойлер, това ще доведе до нов бушон в ел. таблото в коридора и нов кабел, защото е хубаво бойлера да е на самостоятелен ключ. Възможно е монтиране на защитен ключ в банята, по – далеч от душа, за електричски уреди, като самобръсначка, сешоар и други. Аз лично ги избягвам. Вентилатора също е важен в една баня без прозорец.

4. Изправяне стени и замазка на подове – тази работа отнеме 3-4-5 дена на нашите майстори за ремонт на бани. На 95% от клиентите желаят стените на банята да бъдат изправени с влагоустойчив картон. Сроковете за поставянето му са по-кратки, в сравнение с тези чрез изправянето с мазилка. Разбираемо е, че след едно къртене, не е възможно директното поставяне на плочките, но дори и да няма къртене, а банята да е с блажна боя, то във всяка баня има огромни кривини по стените, които ако не се изправят, ще доведат до образуване на грозни клинове по ъглите на банята. Поради тази
причина съветвам задължително изправяне на стени с картон. В повече случаи го правим изправянето с лепене, с два различни вида лепило и с дюбелиране на картона към стената. Понякога се налага и монтаж на картон на скара, примерно при вградените душове и на места, където клиента желае да се оформят декоративни ниши. С картон се скриват и неприятно изглеждащите вертикални тръби за парно, преминаващи през банята, като на така образуваната кутия се поставят две малки ревизии за вентилация на топлото от тръбите през студените сезони. Тавана също се прави на конструкция с влагоустойчив картон. Замазката
на пода е изключително важна за ремонта на банята. От замазката зависи правилното оттичане на водата към сифоните. Обикновено има замазка към един централен сифон, има такава към един линеен сифон под душа и към централен, и замазка с наклон само към сифон под душа. Колко наклона ще се задават на замазката се определя според желанието на клиента и неговия проект. Нивата на пода се разграничават с прагче, на което се поставя параван, оформящ поддушово пространство.

5. Лепене на плочки по стени и подове – тази работа отнема около 4-5-6 дена на майстор за лепене на плочки. Изисква много точно око, много добра работа с лазерен нивелир и сериозен професионализъм. Майсторите работещи с мен са с дългогодишен опит и със стотици обекти зад гърба си. Хубаво е плочките, които се купуват да са от една серия, така имат по-малко разлика в размерите. Дори 1 мм. разлика в размера между плочките, води до доста голяма разлика във фугите, защото се събират
няколко плочки по 1мм, което води до половин см и повече. Затова е много спецфична работата със слагането на плочките, и когато има плочки от различна серия, и няколко цвята, трябва да се правят по-голями фуги за балансиране на разликата с размерите им. Затова препоръчвам, когато избирате и купувате плочки, да искате от продавача да Ви отвори един пакет и да ги наложите една върху друга, и с пръст да прокарате по ръбовете, за да усетите дали надстърчат. По стените се монтират плочки с различна големина. Най-често се слагат
50см/20см, 60см/20см. По-рядко се избира от клиента 120см/60см или
20см/20см. Много важно е да се знае, че ако на пода има два наклона, към централен сифон и към сифон, който е под душа, тези два наклона най-добре се задават с малки плочки, за да може да се „ счупи” равнината, т.е. с размери около 30см/30см. Ако има само едно ниво към сифона под душа, тогава могат да се слагат и плочки тип „ламинат” или тип „паркет”. На този етап се включва и фугирането на банята, монтажа на метални лайсни по ръбовете на кутиите, нишите. Ако клиента желае да няма метални лайсни, се прилага метода на пилене на плочките и монтажа им ръб в ръб, като това е пипкав и рисков процес, защото при пиленето е възможно да им се начупи гланца, и трябва да има резерв
от плочки за тази работа

6. Монтаж на всичко по баня – монтажа на мивката, тоалетната, душа, аксесоарите, хигиенния душ отнема един ден. Тогава се монтира и бойлера. След като е направена цялата баня, тогава идва човека, който произвежда параваните покрай душа. Той извършва и техният монтаж. Естествено, може да си купите и готови паравани, но те няма да са по точно Вашия размер, ако е специфичен. Прагчето на което се монтира паравана може да бъде направено от плочките с които е правен пода, а може да бъде и готово закупено от магазин за баня, като монтажа му става с изрязване и лепене със специално монтажно лепило.

7. Таванът на банята може да бъде решен по няколко начина.
1. Може да бъде изравняван с няколко вида мазилки и шпакловки, но доста често в баните тавана е доста крив, и затова тези мазилки и шпакловки могат да достигнат дебелина до няколко сантиметра. Въпреки грундовете и лепилата в тези смеси, банята е едно доста влажно помещение и затове е възможно след години тази дебела мазилка, която е направена на тавана да се отлепи.Не го препоръчвам този вариант. Цена – около 250 – 350 лв. за цял таван за стандартна баня.
2. Окачен таван тип Хънтър Дъглас. Алуминиеви ламели с цена около 150-200 лв. кв.м.Моето мнение е , че такъв тип тавани не създават уют в банята и са по- скоро за офис. Недостатъци – скъпа цена. Студено усещане.
3. Окачен таван от водоустойчив картон, който се закача на профили и сваля тавана около 5-6 см. Шпаклова се тънко и се боядисва с влагоустойчив латекс. Най-често правените тавани. Цена – около 300-400 лв. за цяла баня + луните, които се вграждат в него. Предлагам безплатен таван при основен ремонт на банята Ви от този вид.
4. Опънати тавани – те могат да се направят така, че да свети целият таван, без да се вижда осветителното тяло. Монтират се осветителни дълги пури на тавана и под тях се опъва прозрачно платно, или платно с някаква картина на него. Могат да се съчетават с интериора на банята, като има различни цветове, картини и изображения. Цена – зависи от сложността и печата на изображението и монтажа . Между 500-1000 лв.

8.Последният етап от ремонта на банята е поставянето на вратата. Хубаво е да се монтира последна, за да може да легне върху плочките и да има завършен и естетичен вид. Размера на врата се взима след оформяне на отвора за врата, след махането на старата такава. Трябва замазката на пода на банята да е готова, да се добави и дебелината на подовите плочки, и тогава да се взема размер за височината на вратата. Цената им в магазините варира от 300 лв. до 400 лв. в зависимост от цвета и дали ще има огледало. Ако клиента реши, може да си монтира интериорна врата, решение, което се взима обикновено, когато се прави основен ремонт на апартамент и всички врати се изработват в един стил и цвят. Интериорната врата на банята не се монтира от нас, а от фирмата  от която е поръчана.

УНИКАЛНИ МЕБЕЛИ ОТ МАСИВ ЗА ДОМА И БАНЯТА ВИ!

 

Плотове за баня от естествено дърво, камък и метал.

Холни и трапезни маси, луксозни бюра.

Врати, рафтове, огледа и други уникати от масив.

Поръчвайки мебел с ПРОМОКОД 20off21, получавате 20% намаление от стойността на вашата поръчка!

 

УНИКАЛНИ

АВТОРСКИ

ОТ МАСИВ

БУТИКОВИ

При този ремонт на баня в кв. Надежда 2 се направиха следните неща: започнахме с къртене на старите плочки до тухла и изнасянето на близо 80 чувала с отпадъци по стълбите от 4-ти етаж. Стените ги изправихме с водоустойчив гипсокартон, направихме нужната замазка по пода към сифони, монтирахме нова окачена тоалетна и монтирахме около нея картон, за да се получат хубави ръбове и кутия. Окаченият таван от картон беше направен от наш добър майстор за ремонт на баня. На тавана се монтираха луни. Залепихме плочки по стените до тавана, няма разстояние между плочките и тавана. На тавана се направи шпакловка и боядисване с хубав латекс за влажни помещения. В края монтирахме всички аксесоари за баня, тоалетна, мивка, душ, смесители. Срокът за изпълнение на този ремонт беше две седмици. Клиентът получи бонус безплатна врата  и две години гаранция. Към нашия блог.

Лепене на плочки при ремонт на баня – четете в блога. – 24.08.2022 г.

УСЛУГИ

 • Къртене, чистене, извозване
 • Водопровод и канализация
 • Отопление
 • Електричество
 • Замазки
 • Шпакловки
 • Гипсокартон
 • Лепене на фаянс и теракот
 • Монтаж на дограма
 • Топлоизолация
 • Ремонт на бани
 • Груб строеж
 • Интериорен дизайн

ЗА НАС И КОНТАКТИ

 • ET „Георги Сечков“ е създадена през 1994 г. в гр. София.
 • Въз основа на придобития опит и традиции, с присъствието си в строителния бранш повече от 26 годининие предлагаме качество, надежност и бързина на извършваните строителни услуги и гарантираме перспективно сътрудничество с настоящи и бъдещи Клиенти.
 • Гаранция за Вашия ремонт от 2 години.
 • За връзка: 0888 80 17 16 – Йордан Сечков Запитване и записване за оглед може и чрез формата за контакт.
Scroll Up